Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Crossskolan - Guldhjälmlicens


Är du intresserad av våran träningsverksamhet / crosskola?

Här finner du information om crosskolan och hur man tar guldhjälm licens.

Alla killar och tjejer upp till 12 år som har motocross mellan 50 cc - 85 cc är välkomna.

Man ska vara klar för körning 15 minuter innan körning så kom i tid så du hinner ta på dig utrustning och iordningsställa hojen. 
Kalendern hittar du träningstid / dagar. 

Kontaktperson för crosskoleverksamheten hittar du på klubbinfo.

Syfte och mål

Att på ett lekfullt sätt lära barn och ungdomar att köra motocross på ett riktigt och säkert sätt. Vi kommer även att lära oss flaggornas betydelse och uppträdande, på och utanför banan. Grupper finns för 50cc, 65cc, 85-150cc. All träning sker under överinseende av utbildade och av SVEMO licensierade tränare. Kursmaterial (teori för barn och vuxen) ingår och vi ställer krav på att minst en föräldrer skall genomgå ett antal teorilektioner under säsongen.

 

Guldhjälmslicens

SVEMO, liksom de flesta förbund som tillhör Riksidrottsförbundet, har ställt stora krav på tävlingsverksamhet med barn under 12 år. Tävlingar skall ska under kontrollerade former och ha stora inslag av lek, bygga på frivillighet och inte bidra till stress och elittänkande (se även RFs publikation "Idrotten vill"). För att leva upp till detta har man inom SVEMO tillsammans med landets crossklubbar infört nya regler gällande aktiviteter för barn under 12 år. Dessa regler kallas "Guldhjälmsreglementet" efter den licensform och det tävlingsreglemente som införts. För att få tävla måste den aktive genomföra 3 olika prov, både praktiska och teoretiska (brons, silver och guldhjälm). När man uppnått Guldhjälmsstatus får man tävla. Varje prov ska genomföras med minst en månads mellanrum och tillsammans med vårdnadshavare. På licensbrickan skall alltså även vårdnadshavare stå och man får inte starta i en tävling utan att denne är med. Om vårdnadshavaren inte skulle klara proven, klarar inte heller den aktive provet. Proven är olika för barn och vuxen. Om man deltar i vår crosskola ingår licenstagningen som en del i undervisningen för dom så önskar.

VIKTIGT!

Om föraren är under 12 år och kör crosskolan men inte tagit guldhjälmslicens så får föraren inte köra på andra tränings- eller friåkningstid. Och inte heller på andra banor där licens krävs. 

 

Uppdaterad: 25 MAJ 2016 21:44 Skribent: Per Markström
E-post: This is a mailto link

Facebook-gilla-knapp[1]

Strömsund 2015

Postadress:
Höga Kusten MK - Motorcykel och Snöskoter
Johanna Forslund, Myre 114
87293 Lunde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: hogakustenmk@yahoo.c...

Se all info